Basware P2P systems

Overname-bod Basware op Glantus platform voor crediteurenbeheersing

Basware, leverancier van P2P software, heeft een overname-bod gedaan op Glantus.
Het aanbod van 3x de recente beurskoers heeft kunnen rekenen op een positief advies vanuit de directie van Glantus richting haar aandeelhouders.

Glantus is een Ierse aanbieder van analyse diensten voor crediteurenbeheersing met als doel het managen van werkkapitaal.
Via het zogenoemde Data Shark platform biedt functies als fraude preventie, overpayment recovery, spend analytics.
Door toevoeging van deze diensten beoogt Basware haar gebruikers meer toegevoegde waarde te bieden op het gebied van factuurverwerking en kosten- en risicobeheersing.

Het volledige persbericht met de intentie tot overname van Glantus door Basware vind je hier.

Opmerking E-proQure
Van de in 2017 nog aangekondigde productverbreding richting Source to Pay hebben we weinig meer vernomen. Sinds 2019 zien we dat de focus van Basware gericht is op ondersteuning van het Purchase to Pay oplossing. En met name daarbinnen op “… making AP automation and invoice processing happen”. Uit deze periode stamt ook de overgang van een on premise naar SaaS oplossing en de herpositionering richting (of beter beperken tot) klanten met hoge volumes te verwerken facturen.
De sinds 2019 geïntroduceerde en op AI gebaseerde oplossingen zijn ook gericht op verbeteren van factuurverwerkingsprocessen. Zoals de Intelligent Search en Intelligent Order Aggregation in 2019, de SmartPDF AI (pdf factuur conversie) in 2020 en SmartPDF validation ten behoeve van de verwerking van uitzonderingsgevallen en het  verbeteren van touches invoice verwerking in april 2023.

Scroll naar boven