Visma Groep groeit door overnames en cloud

Overnamehonger van de Visma groep ook in 2020 nog niet gestild

De overnamehonger van de Visma groep is nog niet gestild. In 2019 breidde Visma uit met maar liefst zes overnames, ook in 2020 zijn de eerste overnames bekend gemaakt. Onguard is de meest recente die afgelopen maand is toegevoegd aan de ‘familie’ van bekende Nederlandse merken binnen de Visma groep, waaronder Visma Connect, Visma Raet, ProActive, Visma Idella, PinkWeb, HR2day, Dotweb, VerzuimSignaal, PlusPort, Circle Software en Visma Roxit.

Overname Onguard  en Circle Software in 2020

Onguard is een Europese speler in cloudgebaseerde order-to-cash-oplossingen en biedt een end-to-end productsuite, variërend van oplossingen voor risicobeheer en facturering tot kredietbeheer en incasso. De order-to-cash-oplossingen van Onguard vormen een strategische aanvulling op zijn cloudoplossingen voor onder meer financieel management, hrm, spend management en e-overheidsoplossingen. Het bedrijf bedient meer dan 30.000 zakelijke gebruikers binnen 600 bedrijven, waaronder Aon, Schiphol, BMW en LLOYDS Bank. De order-to-cash-waardeketen is voor Visma een strategische prioriteit. De cloudoplossingen van Onguard zijn een goede aanvulling. Het Onguard platform geeft klanten overzicht en controle over hun betalingsprocessen en cashflow, met behoud van duurzame klantrelaties, aldus Visma.

In januari dit jaar maakte Visma de overname van Circle Software bekend. Circle Software, opgericht in 1994 met kantoren in Eindhoven en Sittard-Geleen, ontwikkelt en implementeert software bij publieke sectorbedrijven in Nederland. Het is gespecialiseerd in casemanagement- en samenwerkingsoplossingen. Binnen de Visma groep blijft Circle Software als een onafhankelijke entiteit bestaan. De bedrijfsnaam wordt binnen het eerste jaar omgedoopt tot Visma I Circle. De tak richt zich, samen met Visma Roxit, op overheids- en onderwijsorganisaties in Nederland. Het bedrijf voorziet hen van oplossingen die de efficiëntie en productiviteit van de medewerkers van publieke instellingen, burgers en studenten moet verbeteren.

Overnames Visma in 2019

Visma is in 2019 ook al flink uitgebreid met de overnames van achtereenvolgens RaetPinkWebProActiveIdella en EBPI (nu Visma Connect) en de Roxit Groep. Met de overnames heeft Visma zich met een omzet van nu meer dan € 285 miljoen en 2.000 medewerkers in deze strategisch belangrijke regio (de Benelux, red.) verder ontwikkeld, en haar leidende marktpositie in Noord-Europa opnieuw versterkt.

Over de Visma groep

De Visma Group heeft tienduizend medewerkers in dienst en is actief in de Benelux, Scandinavië, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf telt in totaal meer dan 900.000 klanten en een netto-omzet van € 1.171 miljoen. In Nederland omvat het softwareaanbod oplossingen voor financieel beheer, hrm, inkoop en e-overheid. Dat doet het vanuit de ondernemingen Visma Connect, Visma Software, Visma Raet, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Visma Idella, Dotweb, HR2day en Pinkweb.

Scroll naar boven