Esize overgenomen door Proactis

Inkoopsoftwarebedrijven op overnamepad

E-proqure voorspelde twee jaar geleden al in haar onderzoeksrapport dat de software voor ondersteunende processen (inkoop, HR, supply chain management, financiën) naar elkaar toegroeien. Dit kan door het ontwikkelen van inkoopfunctionaliteit in software (AFAS) of overname van inkoopsoftwarebedrijven. De afgelopen maand heeft weer een aantal overnames plaatsgevonden. Vraag is in hoeverre in de toekomst de inkoopsoftwarebedrijven als aparte entiteit blijven bestaan, dan wel worden geïntegreerd in bestaande (financiële of ERP) software als aparte module.

Visma Groep neemt ProActive over

Het Haarlemse ProActive is leverancier van volledig op SaaS gebaseerde en in eigen huis ontwikkelde softwareoplossingen voor het managen en verbeteren van purchase-to-pay-processen, en is ook opgenomen in het E-proQure rapport. In mei 2018 werd Raet, leverancier van cloudgebaseerde hrm- & payrolloplossingen, overgenomen. In juli 2018 volgde PinkWeb, leverancier van een online interactieplatform voor accountantskantoren en hun klanten. ProActive blijft een aparte entiteit binnen de Visma Group, als onderdeel van de Enterprise Divisie.

lees meer

Changeblue wordt nieuwe partner van Axxerion

Changeblue levert Corpomanager, een ERP-systeem specifiek voor de woningcorporatie branche. Deze totaaloplossing en 100% SaaS-oplossing voor woningcorporaties is gebaseerd op het platform van Axxerion en heeft dezelfde krachtige eigenschappen en is modulair opgebouwd.

lees meer

Coupa neemt Aquiire over

Coupa Software maakte medio oktober bekend dat ze Aquiire, leverancier in realtime leverancierscataloguszoekopdrachten, hebben gekocht. Met de overname van Aquiire wil Coupa een ​​business-to-business shopoplossing bieden die realtime, gecached en gelokaliseerd zoeken naar catalogi mogelijk maakt.

lees meer

Scroll naar boven