Visma Groep groeit door overnames en cloud

Visma neemt Brincr over

Bedrijfssoftwareleverancier Visma neemt Brincr over. Deze Nederlandse startup uit Bleiswijk levert groothandelsoftware als cloud-oplossing. Brincr is opgericht in 2017 en biedt modules voor orderverwerking, voorraadbeheer, klantbeheer, inkoop, crm en facturatie. Het bedrijf wordt een zusterorganisatie van Visma Benelux en zal onder eigen naam en met dezelfde tien medewerkers operationeel blijven.

Succesvolle cloudspeler

Visma en Brincr werkten de afgelopen tijd al intensief samen in Nederland. Zo werden de financiële software van Visma en de groothandelssoftware van Brincr vaker gekoppeld. ‘Vanuit Visma willen wij ons portfolio zo compleet mogelijk hebben en dit hadden wij nog niet in huis’, verklaart een woordvoerder de reden van de overname. ‘Wij zoeken altijd naar succesvolle cloudspelers, waar Brincr er een van is. De afgelopen twee jaar zijn ze erg in de business gegroeid.’

Versneld groeien in licenties en functionaliteit

Door deze aansluiting kan Brincr versneld groeien in zowel het aantal licenties als functionaliteit. De naamsbekendheid, het netwerk en de ervaring van Visma bieden ons veel mogelijkheden’, alsdus Dave Wiegerink, directeur van Brincr.

Visma is vooral gecharmeerd van Brincr vanwege de specifieke software voor groothandels tot tien medewerkers. Visma wilde graag e-commerce mogelijkheden, met de overname verkrijgt zij de  koppelingsmogelijkheden met webshops en specifieke tools van Brincr, bijvoorbeeld voor de mode-industrie. De overname is specifiek bedoeld voor de Nederlandse markt. Brincr wordt onderdeel van Visma Software om zo optimaal mogelijk krachten te bundelen op het gebied softwareontwikkeling. Er zijn geen personele wijzigingen met deze acquisitie gemoeid.

Visma-familie heeft 25 bedrijven in de Benelux

De Visma-familie in de Benelux bestaat nu uit bijna 25 bedrijven. Andere Nederlandse overnames door Visma van de afgelopen tijd waren die van Outstanding24 (debiteurenbeheer), Khonraad Software Engineering (automatisering van werkstromen in de geestelijke gezondheids- en maatschappelijke zorg), Advitrae (roosters en planningen), Cash Software(bedrijfssoftware voor administratie- en accountantskantoren), Nmbrs (hr- en payrollsoftware), Onguard (debiteurenbeheer) en Circle Software(casemanagement- en samenwerkingsoplossingen).

Meer informatie?

Lees dan het volgende leveranciersnieuws over Visma:

Scroll naar boven